ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

EUROPA | ALUMIL

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούν μία επιλογή η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά. Χρησιμοποιούνται στις πολυκατοικίες για καλύτερη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου, καθώς είναι η ιδανική λύση για κατοικίες με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο εσωτερικά.

Η οικονομία χώρου είναι το βασικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα συρόμενα κουφώματα. Χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στις μαζικές κατασκευές, τις πολυκατοικίες, όπου επιβάλλεται η οικονομία χώρου. Τα συρόμενα κουφώματα είναι ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της ελληνικής αγοράς και είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στις κατασκευές κουφωμάτων κατά τις δεκαετίες ’70 και ’80. Οι σημερινές σειρές συρομένων κουφωμάτων είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς και προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη μόνωση, κυκλοφορούν δε και σε θερμομονωτικές λύσεις. Χρειάζονται λιγότερο χώρο για να λειτουργήσουν, δέχονται διπλή ή τριπλή υάλωση και ενσωματώνουν εξωτερικά σήτα και παντζούρι ή ρολό. Μπορεί να είναι χωνευτά στον τοίχο (προσφέροντας όλο το άνοιγμα) και εξωτερικά στον τοίχο. Μπορούν ακόμη να είναι δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος ή επάλληλα που κινούνται το ένα επάνω στο άλλο και πολύφυλλα με ανάλογη λειτουργία.

Οι διάφοροι τύποι – συνδυασμοί συρόμενων κουφωμάτων είναι:

Επάλληλα

είναι τα κουφώματα των οποίων τα φύλλα σύρονται το ένα πάνω στο άλλο αφήνοντας ελεύθερο μόνο το μισό άνοιγμα.

Γωνιακά

είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα έχουν δυνατότητα κατασκευής υπό γωνία (90 μοίρες, κλπ).

Φιλητά

είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος.

Χωνευτά

είναι τα συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα χωνεύονται (μπαίνουν) μέσα στον τοίχο.

Τα ''BEST SELLER'' συρόμενων κουφωμάτων

Europa ESS 34 Hybrid

Το συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα ESS 34 Hybrid σχεδιάστηκε με δείκτη την υψηλή ποιότητα και την ευελιξία. Προσφέρει πληθώρα κατασκευαστικών επιλογών που το εντάσσουν στα συστήματα που ανταπεξέρχονται στις περισσότερες απαιτήσεις.

Διαθέτει οδηγούς για όλες τις πιθανές τυπολογίες συρόμενου σε 42 και 32mm ύψος, όπως επίσης και προφίλ γάντζου με εμφανή επιφάνεια μόλις 25mm. Χαρακτηριστικό που προσδίδει λιτό, minimal σχεδιασμό, ανεμπόδιστη θέα και μοναδικότητα.

Παράλληλα, με την χρήση ειδικά σχεδιασμένων προφίλ δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κουφωμάτων με μεγάλες διαστάσεις που μπορούν να αγγίξουν τα 2,6m ύψους και τα 10m2 επιφάνεια υαλοπίνακα.

Σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού της σειράς αποτελεί η δυνατότητα για τοποθέτηση ανασηκούμενου μηχανισμού.

Europa ESS 47 Hybrid

Η σειρά ESS 47 Hybrid αποτελεί την νέα αναβαθμισμένη πρόταση της Europa στα συρόμενα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου. Αποτελεί ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών με απλές γραμμές σχεδίασης, που συνδυάζει την άψογη λειτουργικότητα με την μοντέρνα αισθητική.

Η δυνατότητα κατασκευής συρόμενου με σταθερό (Fix & Slide) το καθιστά ιδανικό για περιπτώσεις κατασκευών σε ξενοδοχεία, όπου απαιτείται η συγκεκριμένη τυπολογία σε συνδυασμό με τους αναβαθμισμένους συντελεστές επιδόσεων.

Το σύστημα δίνει την δυνατότητα χρήσεως στενών προφίλ 25mm που προσδίδουν μια minimal αισθητική και μεγαλύτερο ωφέλιμο άνοιγμα. Σε αυτό το πλαίσιο το σύστημα σχεδιάστηκε για να παρέχει την δυνατότητα οδηγών ύψους 42mm και 34mm, καθώς επίσης και επιλογή κρυφής συρόμενης σήτας με φύλλο μόλις 25mm.

Η ESS 47 Hybrid σχεδιάστηκε για να μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τις σειρές EOS 60 Hybrid, EOS 68 Hybrid και EUROPA 8500 Thermo για σύνθετες κατασκευές.

Alumil SMARTIA S350

Είναι ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα το οποίο αποτελεί μια εντελώς καινούρια και σύγχρονη πρόταση για συρόμενα συστήματα. Έχει το καλύτερο επίπεδο θερμομόνωσης της κατηγορίας του συμμετέχοντας σημαντικά στην βελτίωση της θερμικής συμπεριφοράς των κτηρίων. Δίνει ευελιξία στους κατασκευαστές με την πληθώρα των τυπολογιών που μπορεί να υποστηρίξει αλλά και με την πληθώρα των διαφορετικών design που μπορεί να έχει το τελικό κούφωμα.

  • Μέγιστο πλάτος υάλωσης 26mm
  • Δέχονται μηχανικές γωνίες σύνδεσης
  • Συνεργάζονται με πληθώρα διαφορετικών μηχανισμών
  • Και τα δύο φύλλα διαθέτουν θαλαμωτές πλευρές που βελτιώνουν την ακαμψία και την αντοχή του προφίλ
  • Το φύλλο S390 διαθέτει ειδικά πολυαμίδια συστολοδιαστολών που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των σκουρόχρωμων κουφωμάτων με Ν., ΝΑ προσανατολισμό.

Alumil SMARTIA S560

Το S560 είναι ένα στιβαρό ανυψούμενο συρόμενο σύστημα που προσφέρει υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης, ευελιξία στην κατασκευή και είναι ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων.

Το S560 προσφέρει ευελιξία με δεδομένο ότι δίνει την δυνατότητα να κατασκευαστούν από μικρά ως πολύ μεγάλα ανοίγματα. Διασφαλίζει ποιοτική κατασκευή λόγω της στιβαρότητας των προφίλ και δίνει τη δυνατότητα «πλαισίωσης» τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για ισχυρότερη σύνδεση των προφίλ, προσφέροντας παράλληλα και οικονομική κατασκευή.

  • Είδος συστήματος: Insulated
  • Uf: 2,3 – 6,8 W/m2K
  • Εξωτερική εμφάνιση: Ίσιο
  • Είδος θερμομόνωσης: Υαλοενισχυμένο πολυαμίδιο 24mm
  • Τρόπος κίνησης: Ανασυρόμενο – Ανυψούμενο
  • Μηχανισμός: GU 939, 937, 934

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΡΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ;